Likéry
Nejprodávanější
Likér je lihovina:
a) o obsahu cukru, vyjádřeno v invertním cukru, nejméně
— 70 g na litr pro třešňové likéry, jejichž ethanol pochází výhradně z třešňového destilátu,
— 80 g na litr pro hořcovou pálenku nebo podobné likéry připravené s hořcem nebo podobnými rostlinami jako jedinou aromatickou látkou,
— 100 g na litr ve všech ostatních případech,
b) vyrobená aromatizací lihu zemědělského původu nebo destilátu zemědělského původu nebo jedné nebo více lihovin nebo jejich směsí, slazená a obsahující přídavek produktů zemědělského původu nebo potravin, jako jsou smetana, mléko nebo jiné mléčné výrobky, ovoce, víno nebo aromatizované víno
c) Minimální obsah ethanolu v likéru je 15 % objemových.
d) Při výrobě likéru mohou být použity výhradně přírodní aromatické látky